Om Miriam Kirsten Glad (f. 1968 i Skive).

Jeg er opvokset på landet ved Limfjorden og har glæden ved naturen med mig fra barnsben. I  1990 var jeg  på et længerevarende ophold på Langelands Kunsthøjskole og blev grebet af at male oliemalerier inspireret af naturens forunderlige verden.
Jeg har gået på kurser på Grafisk skole, Århus Kunstakademi og Århus Kunstskole samt har taget liniefagseksamen i billedkunst og dansk på Århus Lærerseminarium i 1998.

Igennem årene har jeg udstillet i talrige kunstforeninger og har deltaget i gruppeudstillinger på gallerier. I feb/marts 2019 seperatudstilling i Galleri ved Kirken, Aarhus.
I 2012 fik jeg optaget 2 skulpturer på Kunstnernes Påskeudstilling, Aarhus og 6 skulpturer på Kunstnernes Sommerudstilling.

I galleriet ”Gladkunst” udstilles værker fra alle perioder af mit liv.

Oliemalerier, der skildrer stemning og steder i naturen.
Alternative skulpturer, hvor der leges med udtryk og materialer og fortælles nye eventyrlige historier.
Tuschmalerier, der skildrer nærvær og magi i naturen, ofte med eventyrlige figurer og væsener tilstede blandt træerne og i havets dyb.

I dag er glæden min drivkraft og det jeg gerne vil dele med verden. Mit ønske er at bidrage til at gøre verden til et mere fantasifuldt og farverigt sted med rum for såvel dybde som lethed.

Mit eget liv har været dramatisk som et eventyr med mange personlige udfordringer. Denne erfaring tager jeg med mig ind i mit billedunivers.
I kunstens verden er det muligt at omskabe personlige historier til billeder, som andre kan digte med på og ofte finde genkendelse i. Jeg er bla. optaget af barnets univers, som udtryk for det uskyldige, som vi også har brug for for at finde ind til vores oprindelse og den rene livsenergi.

I 20 år havde jeg kunstnerværksted i Aarhus C.  Da værkstedet blev solgt og skulle renoveres måtte jeg søge nye muligheder. Valget faldt på at leje Vestergade 81 C i Silkeborg. Her hører min kunst hjemme i det gamle hus i nærheden af søen og skønne træer. Min kunstnersjæl er knyttet til naturen og på dette sted er der muligheder for at finde ny inspiration og glæde.

På min anden hjemmeside www.kirstenglad.dk kan man læse flere blogindlæg om min kunst og gå på opdagelse i mine kunstgallerier.

efter jeg er flyttet til Silkeborg er mit navn Miriam Kirsten Glad – med kærlig glæde.

I følgende tv-indslag fra lokaltv i Aarhus kan man få et lille indtryk af min personlige proces og få et indblik i mit gamle værksted i Aarhus.